Sinds enige tijd is er ‘de taaltoets’ ingesteld omdat het niveau van het Nederlands van de gemiddelde student niet op orde bleek.

Geen paniek! Eigenlijk is het slechts zaak de regels – die vaak op de middelbare school voor het laatst zijn behandeld – weer even op te halen: hoe zat het ook weer met ‘t kofschip ....?

Na ruim 30 jaar in het middelbaar onderwijs werkzaam te zijn, weet ik waar de problemen liggen. Juist omdat ik op veel niveaus heb lesgegeven, ben ik in staat om op een simpele en makkelijk te begrijpen manier grammatica en spelling uit te leggen. Vaak zijn 3 à 4 lessen van 1.5 uur al voldoende om de regels weer helemaal helder te krijgen.

Door mijn jarenlange ervaring op verschillende niveaus, weet ik zeker dat ik je in niet al te lange tijd op een eenvoudige manier kan helpen om de taaltoets voldoende te maken. Bovendien wil je zelf toch ook dat wat je opschrijft juist is! De manier waarop je Nederlands spreekt en schrijft is je visitekaartje; je wordt er op beoordeeld. In verschillende situaties in je leven, heb je er dus baat bij dat jouw Nederlands op orde is.